Géografi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
814 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+ gambar
(←Mbatalaké revisi 615210 déning Frediafandi (Dhiskusi))
(+ gambar)
[[Gambar:Servet Ptolomei geographicae enarrationis.jpg|thumb|250px|Kaca samak Geographia cetaan [[taun]] [[1535]] ]].
'''Géografi''' iku asal katané saka [[basa Yunani]] yaiku ''gê'' utawa [[Bumi]] lan ''graphein'' utawa nulis/njelasaké. Géografi iku [[èlmu]] bab enggon utawa lokasi ing planet [[bumi]] sing dikaitké karo wangun-wangun fisik ing permukaan bumi lan [[menungsa]]. Lokasi lan wangun-wangun fisik permukaan bumi iku gampang dipirsani saka [[peta]], mulané akèh duwé pamahaman (ciut) yèn géografi iku padha karo [[èlmu]] peta kamangka peta iku mung salah siji prangkat ing géografi.
 
[[Wangun-wangun fisik permukaan bumi]] sing dikaitké karo èlmu-èlmu [[géologi]], [[géodesi]], [[oceanografi]] lan [[atmosfer]] iku dadi salah siji cabang èlmu géografi yaiku [[ngèlmu bumi]].
* [[Suriname]]
* [[Kaledonia Baru]]
 
== Pranala njaba ==
{{wikiportal}}
* {{id}} [http://www.bakosurtanal.go.id/ Badan Koordinasi Survei dan Pemetaan Nasional (Bakosurtanal)]
* {{id}} [http://www.lapan.go.id/ Lembaga Antariksa dan Penerbangan Nasional (Lapan)]
* {{id}} [http://www.bmg.go.id/ Badan Meteorologi dan Geofisika (BMG)]
* {{id}} [http://geografi.sekolahvirtual.or.id/ Ensiklopedia Geografi Online - SekolahVirtual]
* {{id}} [http://www.bk.or.id/ Buana Katulistiwa (BK) Lembaga Aplikasi Geografi Indonesia]
* {{id}} [http://www.geografiana.com/ Geografiana - Situs Geografi Populer Indonesia]
* {{id}} [http://geo.ugm.ac.id/ Fakultas Geografi UGM ]
* {{id}} [http://geografi.ums.ac.id/ Fakultas Geografi UMS ]
 
{{Cabang ilmu sosial}}
{{stubrintisan}}
 
[[Kategori:Geografi]]
11.904

besutan

Menu navigasi