Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
27 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
==Biografi==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun mboten siap dados [[Raja]]. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. NikahanKramanipun punika minangka prajanjen politik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit danlan mboten gadhahi komitmen kagem gesangipungesang sami- samisesarengan. SedoyoSedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos ingkangmenawi pasangan punika mboten sami- sami tresna lan mboten akur. Sesamunipun sedoyo, ingIng tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sapanunggalipunsanesipun simbahiunsimbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja ing umur [[20]] taun.<ref>{{en}}[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)</ref>
 
==Cathetan Suku==

Menu navigasi