Ruwatan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
111 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]] sing tujuane kanggo mbebasake wong, komunitas utawa desawilayah saka ancaman bahaya. Inti upacara ruwatan iki sejatine [[ndonga]], mohon perlindungan marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bahaya-bahaya umpamane [[bencana alam]] lan liyane, uga ndonga mohon pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asale saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifate sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaike karo ajaran [[agama]].
 
==Makna==
 
Jinis menungsa sing disenengi Bathara Kala yaiku:
*Bakal ngalami penderitaan utawa [[sukerta]]
*Sing lair tunggal utawa [[ontang-anting]]
*[[Kembang sepasang]] utawa kembar
*[[Sendang apit pancuran]] utawa lanang, wadon, lanang, uga
*[[uger-uger lawang]] utawa anak loro lanang kabeh
 
Inti critane, wektu Bathara Guru lagi mesra-mesraan karo Bathari Uma (permaisurine) neng [[kayangan]], ning mesra-mesraan iku gagal dilanjutake nganti nglakoni [[hubungan kelamin]]. Bathara Guru sing wis ora kuat nahan napsune akhire metu spermane ([[orgasme]]) lan muncrat neng [[segara]] tur njelma dadi si buto Bathara Kala.
 
==Sesajen==
[[Sesajen]] sing disiapake kanggo upacara adat iki antarane:
*Kain pitung [[werna]]
*[[Beras kuning]]
8.964

besutan

Menu navigasi