Tradhisi Ya Qawiyyu: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
11 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
(pasang aksara, busak pranala ora bener, ngapike cathetan suku, typo)
c
''Apeman Ya Qawiyyu'' bareng suwe urip ana ing Jatinom lan nyebarke [[Islam]], sawijining dina [[Ki Ageng Gribig]] munggah kaji. Mulih saka [[Mekah]] [[Ki Ageng Gribig]] gawa banyu zam-zam lan [[roti gimbal]]. Ki Ageng lan Nyi Ageng arep mbagi oleh-olehe saka Arab kanggo tangga-tanggane nanging jebule kurang. Sabanjure Ki Ageng ngongkon Nyi Ageng gawe roti sing kaya roti gimbal. Roti iki awale dijenengi ''afwan'' (basa Arab), sing tegese "njaluk pangapura". Nanging jenenge wong Jawa ngucapke afwan suwe-suwe dadi ''[[apem]]''. Pembagian apem kuwi suwe-suwe dadi pakulinan masyarakat [[Jatinom, Klathèn|Jatinom]].
 
Miturut catatan sejarah masyarakat [[Klathen|Klathèn]], Ya Qawiyyu wis kaleksanan awit taun 1589. Ana khasanah [[kabudayan]] [[Jawa]], Ya Qawiyyu uga dikenal ''Ongkowiyu''. Jeneng Ya Qawiyyu sejatine dijupuk saka dongalan ungkapan syukur saka [[Ki Ageng Gribig]] sakwise slamet tekan omah saka munggah kaji.<ref>Ruslani. (2008). ''Ki Ageng Gribig dan Tradisi Ya Qawiyyu''. Sukoharjo: PT. Hamudha Prima Media.</ref>
 
== Pranala jaba ==
2.526

besutan

Menu navigasi