Tradhisi Ya Qawiyyu: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
22 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
pasang aksara, busak pranala ora bener, ngapike cathetan suku, typo
c (Tradisi Ya Qawiyyu dipunalihaken dhumateng Tradhisi Ya Qawiyyu: pasang aksara)
(pasang aksara, busak pranala ora bener, ngapike cathetan suku, typo)
'''Tradisi''Tradhisi Ya Qawiyyu''''' yaiku salah sawijining tradisitradhisi kang ana ing kutha [[KlatenKlathen|Klathèn]]. TradisiTradhisi kang ana ing kecamatan [[Jatinom, Klathèn|Jatinom]], [[KlatenKlathèn]] iki biyen dikenalke dening tokoh islamIslam kang aran [[Ki Ageng Gribig]] .<ref name="wikipediaJogjatrip">''[http://www.jogjatrip.com/en/encyclopedia/detail/365/ki-ageng-gribig Ki Ageng Gribig]'', ©Jogjatrip.com 2010, All rights reserved. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref>. Ki Ageng Gribig kuwi keturunan saka [[Raden Mas Guntur]] utawa [[Wasibagno]], keturunan saka [[Raja Brawijaya]]<ref name="wikipedia">[http://id.wikipedia.org/wiki/Brawijaya]</ref> saka [[Majapahit]]. Ki Ageng Gribig kang jeneng enome [[Syekh WabisagnoWasibagno Timur]] meranto tekan [[Gunung Merapi]]. Wit [[Jati (tanduran)|Jati]] enom dipilih panggon donga terus tekan saiki dikenal dadi Jatinom.<ref name="kompas">Djoko Judiantoro, ''[http://citizenimages.kompas.com/citizen/view/60738-Tradisi-Ya-Qowiyyu Tradisi Ya Qowiyyu]'', citizenimages.kompas.com, 7 Mei 2010. Diaksès 17 Oktober 2011.</ref>
''Apeman Ya Qawiyyu'' bareng suwe urip ana ing Jatinom lan nyebarke [[islam]], sawijining dina [[Ki Ageng Gribig]] munggah kaji. Mulih saka [[Mekah]] <ref name="maps.google">[http://maps.google.co.id/maps?hl=id&q=mekah&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Mekah+Arab+Saudi&gl=id&ei=QWqdTd-EKczirAeP2I2rBA&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CCAQ8gEwAA]</ref> [[Ki Ageng Gribig]] gawa banyu zam-zam lan [[roti gimbal]]. Ki Ageng lan Nyi Ageng arep mbagi oleh-olehe saka Arab kanggo tangga-tanggane nanging jebule kurang. Sabanjure Ki Ageng ngongkon Nyi Ageng gawe roti sing kaya roti gimbal. Roti iki awale dijenengi ''afwan'' sing tegese njaluk pangapura. Nanging jenenge wong jawa ngucapke afwan suwe-suwe dadi ''apem''. Pembagian apem kuwi suwe-suwe dadi pakulinan masyarakat [[Jatinom]]. Miturut catatan sejarah masyarakat [[Klaten]], [[Ya Qawiyyu]] wis kaleksanan awit taun 1589. Ana khasanah [[kebudayaan]] [[Jawa]], Ya Qawiyyu uga dikenal Ongkowiyu. Jeneng [[Ya Qawiyyu]] sejatine dijupuk saka dongalan ungkapan syukur saka [[Ki Ageng Gribig]] sakwise slamet tekan omah saka munggah kaji.<ref>Ruslani.2008.Ki Ageng Gribig dan Tradisi Ya Qawiyyu.Sukoharjo:PT Hamudha Prima Media</ref>
 
''Apeman Ya Qawiyyu'' bareng suwe urip ana ing Jatinom lan nyebarke [[islamIslam]], sawijining dina [[Ki Ageng Gribig]] munggah kaji. Mulih saka [[Mekah]] <ref name="maps.google">[http://maps.google.co.id/maps?hl=id&q=mekah&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Mekah+Arab+Saudi&gl=id&ei=QWqdTd-EKczirAeP2I2rBA&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CCAQ8gEwAA]</ref> [[Ki Ageng Gribig]] gawa banyu zam-zam lan [[roti gimbal]]. Ki Ageng lan Nyi Ageng arep mbagi oleh-olehe saka Arab kanggo tangga-tanggane nanging jebule kurang. Sabanjure Ki Ageng ngongkon Nyi Ageng gawe roti sing kaya roti gimbal. Roti iki awale dijenengi ''afwan'' (basa Arab), sing tegese "njaluk pangapura". Nanging jenenge wong jawaJawa ngucapke afwan suwe-suwe dadi ''[[apem]]''. Pembagian apem kuwi suwe-suwe dadi pakulinan masyarakat [[Jatinom]]. Miturut catatan sejarah masyarakat [[Klaten]], [[Ya QawiyyuKlathèn|Jatinom]] wis kaleksanan awit taun 1589. Ana khasanah [[kebudayaan]] [[Jawa]], Ya Qawiyyu uga dikenal Ongkowiyu. Jeneng [[Ya Qawiyyu]] sejatine dijupuk saka dongalan ungkapan syukur saka [[Ki Ageng Gribig]] sakwise slamet tekan omah saka munggah kaji.<ref>Ruslani.2008.Ki Ageng Gribig dan Tradisi Ya Qawiyyu.Sukoharjo:PT Hamudha Prima Media</ref>
 
Miturut catatan sejarah masyarakat [[Klathen|Klathèn]], Ya Qawiyyu wis kaleksanan awit taun 1589. Ana khasanah [[kabudayan]] [[Jawa]], Ya Qawiyyu uga dikenal ''Ongkowiyu''. Jeneng Ya Qawiyyu sejatine dijupuk saka dongalan ungkapan syukur saka [[Ki Ageng Gribig]] sakwise slamet tekan omah saka munggah kaji.<ref>Ruslani.2008.Ki Ageng Gribig dan Tradisi Ya Qawiyyu.Sukoharjo:PT Hamudha Prima Media</ref>
 
== Pranala jaba ==
2.526

besutan

Menu navigasi