Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
29 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
r2.7.2) (bot Menambah: su:Gedong Saté; kosmetik perubahan
c (Gedhung Sate dipunalihaken dhumateng Gedhung Saté: pasang aksara)
c (r2.7.2) (bot Menambah: su:Gedong Saté; kosmetik perubahan)
Gedung Satè dibangun ing taun [[1920]] – [[1924]] ing [[Wihelmina Boulevard]] kang saiki dirani [[Jalan Diponegoro no.22]] Bandung.<ref name="internet2"/>
 
== Sejarah ==
Nalika dibangun gedhung satè ngentékaké béya kang cacahé [[enem]] [[yuta]] [[Gulden]].<ref name="internet4"/> Saka angka enem kang nuduhaké entéké béya kanggo mbangun iki disimbolaké kanthi enem [[wiji]] [[satè]] kang katusuk kang manggon ing puncak gedhung ing menara sentralé.<ref name="internet4"/> Vèrsi liya nerangaké yèn ornamèn kang mirip satè iku enem wiji [[jambu wer]] utawa [[mlathi]].<ref name="internet4">{{id}}[http://www.dnaberita.com/Leisure-detail.php?id=36 dnaberita.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
== Konstruksi ==
Kurang luwih ana [[2000]] wong kang mbangun Gedhung Satè.<ref name="internet1"/> 150 wong nduwéni katrampilan kang apik ing ilmu bangunan, saliyané iku Gedhung Satè uga dibangun déning [[tukang]] [[kayu]] saka negara [[China]] yaiku saka [[Konghu]] lan [[Kanton]].<ref name="internet1"/> Gedhung Satè uga dibangun déné tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing desa saka [[Kampung Sekeloa]], [[Kampung Coblong]] [[Dago]], [[Kampung Gandok]] lan [[Kampung Cibarengkok]].<ref name="internet1"/> Dhéwéké sinau ing bangunan [[Gedong Sirap]] ing kampus [[Technische Hoogeschool Bandoeng]] kang saiki diarani [[Institut Teknologi Bandung]], saliyané iku tukang-tukang iki uga sinau saka [[Gedong Papak]], [[city hall]] Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawisé patang taun dibangun, ing sasi [[September]] taun [[1924]] wewangunan kanggo [[Gouvernements Bedrijven]] dadi.<ref name="internet1"/> Saliyané iku kantor kanggo PTT (''Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph'') lan [[perpustakaan]] uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
Gedung Satè dibangun ing lahan kang ambané [[27.990,859]] m2.<ref name="internet4"/> Ambané bangunan [[10.877,734]] m2 yaiku ''Basement'' kanthi amba [[3.039,264]] m2, Lantai I ambané [[4.062,553]] m2, tèras lantai I ambané 212,976 m2, lantai II ambané [[3.023,796]] m2, téras lantai II ambané [[212,976]] m2, menara 121 m2 lan tèras Menara [[205,169]] m2.<ref name="internet4"/> Gedung Satè nduwéni [[fasade]] (tampak depan) kang pancen sengaja dibangun madhep ing [[Gunung Tangkuban Perahu]] ing sebelah ''utara''.<ref name="internet4"/>
 
== Arsitektur ==
Asitéktur Gedhung Satè digarap dening Ir. [[J. Gerber]] lan tim kang ngarancang ''design'' lan disempurnakaké dening arsiték [[Belanda]] kang misuwur yaiku Dr. [[Hendrik Petrus]], dhéwéké nggunakaké arsitéktur tradisional [[Indonésia]] ing rancangan arsitékturé.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè dibangun kanthi arsitéktur lan struktur bangunan kang monuméntal lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Satè kalebu bangunan kanthi arsitéktur perpaduan [[Indo-European]].<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
== Chatetan suku ==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Wewangunan]]
[[Kategori:Objek wisata]]
 
[[en:Gedung Sate]]
[[id:Gedung Sate]]
[[nl:Gedung Sate]]
[[su:Gedong Saté]]
[[Kategori:Wewangunan]]
[[Kategori:Objek wisata]]
40.189

besutan

Menu navigasi