Menyang kontèn

Fatamorgana: Béda antara owahan

28 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c
-{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
c (nata paragraf)
c (-{{inuseuntil|31 Juli 2011}})
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
[[Gambar:Egypt-fatamorgana.jpg|thumb|250 px|Fatamorgana ing padhang pasir]]
'''Fatamorgana''' yaiku salah siji [[kadadèyan]] utawa [[fenomena]] optis kang biyasané ana ing panggonan kang amba kayata [[segara wedhi|padhang gesik]] utawa [[padhang ès]]. <ref name="internet1">{{id}}[http://www.artikata.com/arti-327039-fatamorgana.html artikata.com](diaksès tanggal 3 Juli 2011)</ref> Fatamorgana bisa diarani gambaran kang diwangun déning [[hawa]] utawa udhara. <ref name="internet2"/> Fatamorgana disebabaké amarga salapis udhara kang panas lan tipis ing sandhuwuré panggonan, hawa iki nekuk utawa mbéngkokaké [[cahya]] saka langit saéngga katon teka saka [[dalan]].<ref name="internet2"/> Saka prastawa iki katon kaya pantulan kang katon kaya ana banyu ing sandhuwuré panggonan kang panas.<ref name="internet2"/> Miturut èlmu [[fisika]], fenoména [[optik]] iki kadadéyan amarga cahya kang kuwat dibengkokaké nalika ngliwati lapisan hawa kang nduwèni suhu kang panas ing lapisan [[atmosfer]].<ref name="internet2"/>
8.255

besutan