Yuyutsuh: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
36 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+kat
(+wkf)
(+kat)
'''Raden Arya Yuyutsuh''' iku putrane [[Widura|Adipati Widura]] utawa Yamawidura. Dene ibune Yututsuh yaiku Dewi Padmarini. Arya Yuyutsuh duwe sedulur tunggal bapak ibu sing jenenge Sanjaya. Yamawidura dhewe klebu putrane [[Abyasa|Begawan Wiyasa]] lan Dewi Datri kang wuragil. Yuyutsuh lan Sanjaya melu bapak ibune lan dedunung ing kasatriyan Pagombakan. Kasatriyan iki mujudake perangan mburi wangunan Karaton Astina. Wiwitane kulawarga Arya Widura milih meneng lan ora nemtokake sikep arep mbela [[Pandhawa]] apa [[Kurawa]] nalika perang [[Baratayuda]] arep pecah. Wusana Arya Yuyutsuh nemtokake sikep kang dadi katetepan batine sawise ngliwati laku batin kang abot.
 
Yuyutsuh netepake sikep milih mbela para [[Pandhawa]]. Yuyutsuh duwe panganggep, sawise ngliwati laku batin kang abot, yen para Pandhawa iku pehak sing ngugemi bebener. Dene [[Kurawa]] dadi mehak kang nerak wewaler, ora ngugemi bebener, kepara ngiwakake bebener. Yuyutsuh nganggep para Pandhawa pancen dumunung ing kalungguhan kang bener ing bab cecongkrahan kalawan para Kurawa kanggo ngrebut panguwasa ing [[Astinapura|Krajan Astina]]. Miturut Yuyutsuh, Pandhawa iku kang duwe hak marisi panguwasaning Krajan Astina saka [[Pandhu|Prabu Pandhudewanata]], panguwasane Krajan Astina kang sah.
 
[[Kategori:Paraga wayang]]
[[Kategori:Paraga Mahabharata]]
 
[[en:Yuyutsu]]
2.526

besutan

Menu navigasi