Ka'bah: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
283 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
pasang infobox
c (r2.6.4) (bot Menambah: kk:Қағба)
(pasang infobox)
{{Infobox building
[[Gambar:Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|right|thumb|250px|Ka'bah (tengah foto).]]
| building_name = Kakbah
[[Gambar:| image = Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|right|thumb|250px|Ka'bah (tengah foto).]]
| caption = Wong kang lagi donga ing Kakbah (tengah foto)
| location = {{flagicon|Saudi Arabia}} [[Mekkah]], [[Saudi Arabia]]
| address =
| latd=21 |latm=25 |lats=21.03|latNS=S
| longd=39 |longm=49 |longs=34.34 |longEW=E
}}
'''Ka'bah''' iku sawijining bangunan awangun kubus sing dumunung ing satengahing [[Masjid Al Haram]] ing [[Mekkah]]. Bangunan iki minangka monumen suci kanggoné kaum muslim (umat Islam). Minangka bangunan sing didadèkaké pathokan arah [[kiblat]] utawa arah patokan kanggo ibadah umat [[Islam]] ing saindhenging donya kayata [[shalat]]. Saliyané iku, minangka bangunan sing wajib ditekani utawa diziarahi nalika musim [[kaji]] lan [[umrah]].
 
4.454

besutan

Menu navigasi