Menyang kontèn

Siomay: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
BOLD untuk istilah lain
c (r2.6.4) (bot Menambah: ceb:Siyomay sa Tisa)
(BOLD untuk istilah lain)
{{kembangkan}}
{{inuseuntil|31 Juli 2011}}
{{Chinese|pic=Siumaai.jpg|piccap=Siomai ala Kanton|s=烧卖|t=燒賣|p=shāomài|j=siu1 maai6|l=|vie=síu mại}}
 
'''Siomai''' utawa '''siomay''' kalebu salah siji jinis [[dim sum]].<ref name="internet1"/> Ing basa [[Mandarin]], siomai diarani ''shaomai''.<ref name="internet1"/> Ing basa [[Kanton]] siomai diarani ''siu maai''.<ref name="internet1"/> Ing dialek [[Beijing]], siomai diarani ''shaomai'' lan ditulis 燒麥.<ref name="internet1"/> Kulit siomai méh padha kaya [[kulit]] [[pangsit]].<ref name="internet1"/> Siomai asalé saka [[Mongolia]] dalam.<ref name="internet1">{{en}}[http://dictionary.reference.com/browse/shumai|title=Shumai|publisher=Dictionary.com dictionary.reference.com](dipunundhuh tanggal 12 Juni 2011)</ref>
Ing resep masakan [[Cina]], siomai yaiku [[daging]] [[babi]] kang diiris lan dibungkus kulit tipis. <ref name="internet1"/>Kulit tipis iki digawé saka [[glepung]] utawa [[trigu]]. <ref name="internet1"/>Siomai uga digawé saka [[urang]], daging [[pithing]] utawa daging [[sapi]]. <ref name="internet1"/>Siomai digawé kanthi bentuk silinder lan diwénéhi hiasan kayata [[endhog]], pithing, parutan [[wortel]] utawa [[kacang polong]].<ref name="internet1"/> Sawisé iku siomai banjur dikukus.<ref name="internet1"/> Siomai bisa dipangan nganggo [[cuka]] utawa [[kécap]] [[asin]].<ref name="internet1"/>
 
56

besutan