Ngulama: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
396 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+sithik
c (typo)
(+sithik)
{{islam}}
'''Ngulama''' utawa '''ulama''' ({{lang-ar| علماء}} ''{{transl|ar|DIN|ʿUlamāʾ }}'' , singular: {{lang|ar|عالِم}} ''{{transl|ar|DIN|ʿĀlim}}'', "scholar"), also spelt ''ulema'', iku ngarujuk marang golongan cendhekiawan [[Muslim]] utamané ing babagan hukum syariat. Sawetara ngulama ahli ing babagan èlmu [[fiqih]] lan sawetara liyané ahli ing babagan liya kaya [[hadis]] utawa [[tafsir]]. Ing Indonéesia ulama kuwi pemuka agama utawa pamimpin agama sing tugasé ngayomi, nuntun lan mbimbing umat [[Islam]] jroning babagan agama lan masalah sadina-dina sing diperlakaké, saka sisi kaagamaan utawa sosial kamasarakatan.
 
== Delengen uga ==
78.625

besutan

Menu navigasi