D'Bagindas: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2.356 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 31 JULI 2011
(miwiti)
(NJANGKEPI ARTIKEL RINTISAN @ 31 JULI 2011)
{{inuseuntil|31 Mei 2011}}
[[Gambar:D'Bagindas.jpg|thumb|250px|right|D'Bagindas]]
'''D'Bagindas''' inggih menika satunggalipun [[grup musik]] saking [[Indonesia]] ingkang anggotanipun Dian Purnama utawi Tile, Dandy, Michael Christian utawi Mike, lan Beny Rianto utawi Bian.<ref name="internet1"/> Band menika dipunwiwiti saking idenipun Tile ingkang nembe mireng lagu ingkang dipunripta dening Mike ingkang dipuanggep Tile minangka lagu ingkang brilian.<ref name="internet1"/> Awit saking menika, kekalihipun lajeng ngejak Dandy kangge damel grup band enggal, senajan kedah gantos aliran saking band aliran [[metal]] dados [[pop]] [[melayu]].<ref name="internet1"/>
Mike, ingkang ngripta lagu lan nyobi dados vokalisipun ngraos boten saged nyanyikaken lagu kasebat kanthi sae lan lajeng nyobi mados vokalis kangge grup band-ipun.<ref name="internet1"/> Saking menika, lajeng kepanggih kaliyan Bian, ingkang asalipun saking [[Kota Malang|Malang]], ingkang dipundaulat minangka vokalis kanthi karakter vokal [[dangdut]].<ref name="internet1"/>
Kangge album ingkang kapisan, D'Bagindas nyamektakaken 12 lagu, kanthi lagu ''Apa yang Terjadi'' ingkang dipunpendhet minangka singel ingkang kapisan.<ref name="internet1"/> Band menika ngusung lan nggabungaken aliran-aliran musik kados dangdut, [[keroncong]], [[blues]], lan [[country]].<ref name="internet1"/> [[Video]] klip kangge singel ingkang kapisan dipun[[sutradara]]i dening [[Abimael Gandy]] kanthi ''setting'' griya susun [[Tanah Abang]].<ref name="internet1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_bagindas/ '''D'Bagindas'''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
Sasampunipun sukses kanthi singel ingkang kapisan, D'Bagindas lajeng ngliris singel nomer kalih kanthi irah-irahan ''Cinta''.<ref name="internet1"/> D'Bagindas pikantuk kanugrahan minangka grup pop melayu paling sae ing adicara [[Anugerah Musik Indonesia]] (AMI) Awards taun [[2011]] kanthi lagu ''"Cinta"''.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/d-bagindas-grup-pop-melayu-terbaik-ami-2011.html ''D'Bagindas Grup Pop Melayu Terbaik AMI 2011''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
 
== Cathetan Suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
== Pranala Njawi ==
{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/d_bagindas/ '''D'Bagindas''']
 
{{indo-musik-stub}}
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Grup musik Indonesia]]
[[Kategori:Grup musik 2000-an]]
 
[[id:D'Bagindas]]
8.966

besutan

Menu navigasi