Fotografi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
222 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
nambah isi
(nambah gambar)
(nambah isi)
[[Gambar:Zenit 122 camera.jpg|thumb|[[Kamera]] iku salah sijine sarana kang wigati banget ing fotografi]] '''Fotografi''' yaiku [[seni]] lan asiling gambar lan cahya (sunar) ing film.<ref name="dua">{{id}}[http://kamusbahasaindonesia.org/fotografi Kamus Bahasa Indonesia Online] (dipuntingali 30 Juli 2011)<?/ref>. Tetembungan fotografi dianggo pisanan dening [[Sir John Herschel]] ing taun [[1839]]. Fotografi dumadikang sakagegayutan tembung ing basakaro [[Yunaniteknologi]] yaikunembe ''Phobos''dikenal lankurang ''Graphoo''.<refluwih name="satu"></ref>150 ''Phobos''taun tegesekepungkur, cahyananging utawayen sunar lan ''graphoo'' tegese nulis.<ref name="dua"></ref> Fotografi bisa ditegesi minangka pakaryan nggawengenani gambar kanthirong sranadimensi lensakang landiasilake [[film]]saka utawaanane ''pelat peka cahaya.''<ref name="satu">{{id}}[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2110410-pengertian-fotografi/ Pengertian Fotografi]sunar (dipuntingali 29 Juli 2011cahya)</ref> Lensa ngasilake wewayangan nyata kang dijupuk dening film ([[plastik]] bening kang dilapisi emulsi [[perak]] halide). Bageyan film kang kena sunar bakal ngumpulake partikel perak halide. Yen film kasebut dicuci nganggo ''larutan hypo'', bageyanfotografi kangwis kenaana sunarnalika mausadurunge bakal luwih peteng tinimbang bageyan liyane. Gambar positif ([[fotografMasehi]]) digawe ing sandhuwure ''kertas peka cahaya''.Film kang wis ''dicuci'' mau dipasang ing ndhuwure banjur dipadhangi. Bageyan negatif kang padhang bakal nerusake sunar lan ndadekake ireng ing kertas miturut karo wewayangan wujude. <ref name="satu"></ref>
Tetembungan fotografi dianggo pisanan dening [[Sir John Herschel]] ing taun [[1839]].Fotografi dumadi saka tembung ing basa [[Yunani]] yaiku ''Phobos'' lan ''Graphoo''.<ref name="satu"></ref> ''Phobos'' tegese cahya utawa sunar lan ''graphoo'' tegese nulis.<ref name="dua"></ref> Fotografi bisa ditegesi minangka pakaryan nggawe gambar kanthi srana lensa lan [[film]] utawa ''pelat peka cahaya.''<ref name="satu">{{id}}[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2110410-pengertian-fotografi/ Pengertian Fotografi] (dipuntingali 29 Juli 2011)</ref> Lensa ngasilake wewayangan nyata kang dijupuk dening film ([[plastik]] bening kang dilapisi emulsi [[perak]] halide). Bageyan film kang kena sunar bakal ngumpulake partikel perak halide. Yen film kasebut dicuci nganggo ''larutan hypo'', bageyan kang kena sunar mau bakal luwih peteng tinimbang bageyan liyane. Gambar positif ([[fotograf]]) digawe ing sandhuwure ''kertas peka cahaya''.Film kang wis ''dicuci'' mau dipasang ing ndhuwure banjur dipadhangi. Bageyan negatif kang padhang bakal nerusake sunar lan ndadekake ireng ing kertas miturut karo wewayangan wujude. <ref name="satu"></ref>
 
 
1.374

besutan

Menu navigasi