Tadamichi Kuribayashi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
9 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
|placeofbirth=[[Prefektur Nagano]], [[Jepang]]
|placeofdeath=[[Iwo Jima]], [[Jepang]]
|image=[[BerkasGambar:Tadamichi Kuribayashi1.jpg|200px|center]]
|caption=Pirang-pirang jam sadurunge seda ing pertempuran Iwo Jima, pangkate diunggahake dadi Jenderal Penuh
|nickname=
|allegiance=[[Kekaisaran Jepang]]
|branch=[[BerkasGambar:Flag of Japan.svg|22x20px]] Angkatan Darat
|serviceyears=1914 - 1945
|rank=[[Jenderal]]
|awards= ''Order of the Rising Sun with Gold and Silver Star (kelas ke-2)'',<br />''Order of the Rising Sun Gold Rays with Neck Ribbon (kelas ke-3)'',<br />''Order of the Sacred Treasure|Grand Cordon of the Order of the Sacred Treasure''
}}
'''Tadamichi Kuribayashi''' (栗林忠道, [[7 Juli]] [[1891]]-[[23 Maret]] [[1945]]) yaiku perwira tinggi saka [[Jepang]] nalika [[Perang Dunia II]] kang misuwur ing [[Pertempuran Iwo Jima]]. <ref>{{Jepang}}Tadamichi Kuribayashi; Kazutoshi Hando (2006). 栗林忠道 硫黄島からの手紙. Tokyo: Bungeishunjū. ISBN 4163683704. OCLC 77551976.</ref>Tugase mertahanake pulo cilik, kang dimandhatake dening [[Jenderal]] [[Hideki Tojo]]. Sajroning pertempuran iki dheweke mandhegani kurang luwih 20.000 prajurit tanpa dhukungan angkatan udara lan laut nglawan 100.000 prajurit [[Amerika Serikat]]. Arep sakabehing prajurit tempur nganti ''titik darah penghabisan'', mung 296 prajurit kang nyerah. Dheweke dilaporake nglakoni seppuku nalika detik-detik terakhir tibane pulo iku ing tangan mungsuh.<ref>{{Jepang}}Kuribayashi, Tadamichi; Yoshida, T. (1992). Gyokusai Soshireikan" no Etegami (Picture Letters from Commander in Chief). Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-402676-2.</ref>
 
== Cathetan Sikil ==
{{reflist}}
{{Jepang}}
 
[[Kategori:Tokoh]]
4.487

besutan

Menu navigasi