Delima: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
20 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| synonyms =<center>'''''Punica malus'''''{{br}}<small>[[Carolus Linnaeus|Linnaeus]], 1758
}}
'''Delima''' (''punica granatum'') yaiku woh-wohan sing bisa urip nganti 5-8 m. <ref name="internet1">{{id}}[http://suaramerdeka.com/v1/index.php/read/cetak/2011/01/14/134572/Delima-Termasuk-Buah-Surga Delima Termasuk Buah Surga] (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)</ref> Umumè delima bisa urip ana ing macem-macem [[mangsa]], nanging supaya bisa ngasilakè [[woh]] kang kwalitasè apik namung bisa dipanen ing mangsa ketiga.<ref name="internet1"/>Delima ana ing [[basa Arab]] duwè jeneng [[ar-rumman]]. <ref name="internet2">{{id}}[http://www.raudhatunnaim.com/khasiat-buah-delima.html èKhasiat buah delima] (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)</ref> Delima asale saka dhaerah [[Wétan Tengah]] kang kasebar ana ing dhaerah [[subtropik]] nganti tekan dhaerah [[tropik]], ana ing dataran kang sakngisoré 1.000 m sakndhuwure [[banyu]] [[segara]].<ref name="internet1"/> [[Wit]] iki urip ana ing [[lemah]] gembur kang ora keleb banyu.<ref name="internet1"/> Wit delima arupa wit cilik kang dhuwure sekitar 2–5 m.<ref name="internet1"/>
== Kandutan Delima ==
* [[antioksidan polyphenols]]
 
== Macem-macem delima ==
Delima jenisǐ ana [[werna]]-werna, yaitu delima [[putih]], delima [[abang]], lan delima [[wungu]].<ref name="internet5">{{id}}[http://www.lintasberita.us/topic/jenis+jenis+buah+delima Jenis Buah Delima] (Dipuntingali tanggal 20 April 2011)</ref> Pome utawa delima biasanè ditandur kanggo ''tanaman hias'', [[tetannduran]] obat-obatan, utawa amarga wohè bisa dipangan. Delima bisa dipangan langsung, kanggo campuran [[rujak]] ,uga bisa dijus.<ref name="internet5"/>
 
== Gunanè delima ==
230

besutan

Menu navigasi