James Monroe: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
25 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kota New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaiku sawijining [[Presiden]] [[Amerika Serikat]] kang kaping lima lan njabat kaping loro periode kepresidenan yaiku antarane taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref> Jeneng Monroe dadi terkenal merga doktrine kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], Yaiku Monroe nyatakake yen benua Amerika ora oleh dijajah meneh dening negara-negara saka Eropah Nalika jaman Presiden Monroe kemakmuran ana ing negeri iki, Yaiku periode perdamaian ing hubungan luar negeri.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe getokake pesan presiden nalika taun 1823, Amerika Serikat metu saka masalah Eropah lan kebijakan ing Amerika lan Eropa[[Eropah]] nuduhake yen penutupan bisa ngaruhi.<ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Masa kepresidenan ==
James Monroe kapilih dadi presiden nalika taun [[1817]]. Monroe melu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat presiden wakile yaiku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
Monroe miwiti pemerintahane kanthi mbentuk salah siji [[kabinet]] paling kuat ing sejarah A.S.<ref name="internet3"/> Dheweke nyingkirake rasa kedaerahan nalika milih anggota-anggota ing kabinete.<ref name="internet3"/> kasil paling gedhe saka pemerintahan James Monroe yaiku ana ing urusan luar negeri.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dheweke duwe rasa simpati marang gerakan kemerdekaan ing negara bagian jajahan [[Spanyol]] ing benua Amerika lan pengin secepate aweh pengakuan marang negara - negara anyar mau, nanging perkara mau katunda , merga nalika kuwi Amerika Serikat lagi nglakokake perundingan karo Spanyol ngenani wilayah [[Florida]] lan dheweke pangen yen perundingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
 
4.395

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané