Fatamorgana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Ora mung ing gunung [[pasir]] kang panas, fatamorgana uga kadadéyan ing wajan kang isiné [[lenga]] kang panas lan ing dalan kang panas nalika wayah [[awan]]. <ref name="internet2">{{id}}[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2010/03/sekilas-tentang-fatamorgana/ wartawarga.gunadarma.ac.id](dipunundhuh tanggal 3 Juli 2011)</ref>
Miturut ilmu fisika, fenoména [[optik]] iki kadadéyan amarga cahya kang kuwat dibengkokaké nalika ngliwati lapisan hawa kang nduwéni suhu utawa temperatur kang panas ing lapisan [[atmosfer]].<ref name="internet2"/>
Fatamorgana juga bisa kadadéyan ing [[kutub]]. <ref name="internet2"/>Biyasané kadadéyan nalika kahanan lagi cerah lan hawané rada panas ing lokasi kang ana lapisan [[ès]].<ref name="internet2"/> Lapisan ès iki marakaké hawa dadi mudhun. <ref name="internet2"/>Fatamorgana iku ora kadadéyan kang sabeneré mulané fatamorgana uga diarani ''tipuan mata''.<ref name="internet2"/>
Fatamorgana uga ditentokaké karo titik pengamatan. <ref name="internet2"/>
Sangsaya dhuwur titik pengamatan, fatamorgana saya ora cetha.<ref name="internet2"/> Fatamorgana cetha nalika manggon ing titik pengamatan kang cendhék.<ref name="internet2"/>Para pelaut biyasané ngerteni [[pulo]] kang nglayang ing ''udara'', iki kadadéyan nalika para pelaut ngematna ''pemandangan'' laut saka [[kapal]] kanthi panggonan kang dhuwuré loro utawa telung [[métér]] ing sandhuwuré segara lan uga saka panggonan kang rata.<ref name="internet2"/>
5.483

besutan

Menu navigasi