Fatamorgana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
527 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
Tembung '''fatamorgana''' dijupuk saka [[basa Italia]].<ref name="internet1"/> Tembung iki asalé saka jeneng duluré [[wedok]] [[Raja Arthur]] yaiku [[Faye le Morgana]].<ref name="internet1"/> Dhéwéké arupa [[peri]] utawa [[widodari]] kang bisa malih wujud.<ref name="internet1"/>
 
Fatamorgana bisa diarani gambaran kang dibentuk karo [[hawa]] utawa ''udara''. Fatamorgana disebabaké amarga selapis udara kang panas lan tipis ing sandhuwuré panggonan, hawa iki nekuk utawa mbengkokake [[cahya]] saka langit saengga katon teka saka [[dalan]]. Saka prastawa iki katon kaya pantulan kang katon kaya ana banyu ing sandhuwuré panggonan kang panas.
Ora mung ing gunung [[pasir]] kang panas, fatamorgana uga kadadéyan ing wajan kang isiné [[lenga]] kang panas lan ing dalan kang panas nalika wayah [[awan]].
 
==Chatetan suku==
{{reflist}}
5.483

besutan

Menu navigasi