Sutan Syahrir: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
308 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
 
 
'''Sutan Syahrir''' (ejaan lama:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kota Padang Panjang|Padang Panjang]], [[Sumatera Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) yaiku sawijining [[politikus]] lan [[perdana menteri]] pisanan ing [[Indonesia]].ref name="internet1">{{id}}[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> IDheweke njabat dadi [[Perdana Menteri Indonesia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]]. Syahrir ngedegake [[Partai Sosialis Indonesia]] ana ing taun [[1948]]. Sutan mati ana ing pengasingan nalika dadi tawanan politik lan dimakamke ing [[TMP Kalibata]], [[Daerah Khusus Ibukota Jakarta|Jakarta]].
== Riwayat ==
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah k asale saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam||Koto Gadang]], [[Kabupaten Agam|Agam]].ref name="internet2">{{id}}[http://www.biografitokohdunia.com/2011/02/biografi-biografi-sutan-syahrir.html www.biografitokohdunia.com]</ref> <ref> [situs Sutan Sjahrir.com http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penasehat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]]. Syahrir bersaudara seayah karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wedok kang terkenal. Syahrir sekolah ana ing ([[ELS]]) lan sekolah menengah ([[MULO]]) paling aping ing Kutha Medan, lan mbetaheken kumpul karo wong walanda lan buku-buku asing lan ratusan novel Walanda. Mbengine Sutan Ngamen ing [[Hotel De Boer]] (kini [[Hotel Natour Dharma Deli]]), hotel khusus kanggo tamu-tamu kulit putih.
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret met leerlingen van de openbare Muloschool TMnr 60016264.jpg|thumb|left|300px|Sekolah MULO ing Medan (sekitar tahun 1925)]]
 
4.395

besutan

Menu navigasi