Sutan Syahrir: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
552 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
 
'''Sutan Syahrir''' (ejaan lama:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kota Padang Panjang|Padang Panjang]], [[Sumatera Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) yaiku sawijining [[politikus]] lan [[perdana menteri]] pisanan ing [[Indonesia]]. IDheweke njabat dadi [[Perdana Menteri Indonesia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]]. Syahrir ngedegake [[Partai Sosialis Indonesia]] ana ing taun [[1948]]. Sutan mati ana ing pengasingan nalika dadi tawanan politik lan dimakamke ing [[TMP Kalibata]], [[Daerah Khusus Ibukota Jakarta|Jakarta]].
== Riwayat ==
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah k asale saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam||Koto Gadang]], [[Kabupaten Agam|Agam]]. <ref> [situs Sutan Sjahrir.com http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penasehat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]]. Syahrir bersaudara seayah karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wedok kang terkenal.
 
 
4.395

besutan

Menu navigasi