Racun: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
52 bèt wis dibusak ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{inuseuntil | 31 Oktober 2011}}
[[Gambar:Skull and crossbones.svg|thumb|Simbol bahan beracun]]
'''Racun''' bisa awujud zat padat, cair, utawa gas, kang bisa nganggu uripe [[sel]] ana ing sawijining [[organisme]].<ref name="ainternet1">{{enid}}{{cite book |last= Gary D[http://www.artikata.com/arti-346651-racun.html Osweiler|first=Indonesian |authorlink=to |coauthors=Indonesian |title=] Toxicology|year=(Dipuntingali 1996|publisher=tanggal Wiley-Blackwell|location=17 |id=Juni ISBN 978-0-683-06664-7}}Page.12011)</ref> Zat racun bisa mlebu ana ing njero awak liwat [[oral]] (mulut) lan uga [[topikal]] (permukaan tubuh). Gandhengane karo ilmu [[biologi]], '''racun''' yaiku zat kang bisa nyebabake [[luka]], [[lara]], lan mati [[organisme]], biasane ana [[reaksi kimia]] utawa aktivitas liyane ing skala [[molekul]]. Bapak [[Toksikologi]], [[Paracelsus]], nyebutna yen: kabeh kuwi racun lan ora ana kang ora nganggo racun. [[Dosis]] kang ndadekake perkara mau ora dadi racun (''Dosis solum facit venum'').<ref>{{en}}{{cite book |last= Horst S. H. Seifert|first= |authorlink= |coauthors= |title= Tropical animal health|year= 1996|publisher= Springer|location= |id= ISBN 978-0-7923-3821-5}}Page.442</ref>
 
== Terminologi ==
1.824

besutan

Menu navigasi