Abdurrahman As-Sudais: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
172 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| children =
}}
'''Abdurrahman as-Sudais''' inggih menika salah satunggalipun [[qori]] kawentar ingkang asalipun saking [[Arab Saudi]]. Panjenenganipun lair ing Saudi Arabia saking kabilah keluarga Anza. Panjenenganipun samenika dados imam utama ing [[Masjidil Haram]], [Mekkah]] Al Mukarramah. As-Sudais dipunangkat dados imam nalikanipun nembe yuswa 22 taun. Sanesipun dados imam, panjenenganipun dados dosen ing [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]]. Ing yuswanipun ingkang nembe 12 taun, Abdurrahman as-Sudais sampun apal kitab suci [[Al Quran]]. Wekdal menika panjenenganipun sekolah ing SD ‘Al Muthana Bin Harith’. Taun 1979, panjenengan lulus kathi predhikat istimewa saking [[Institut Sains Riyadh]]. Taun 1983, Abdurrahman as-Sudais ngudi gelar sarjana ing bidhang Syariah ing [[Universitas Riyadh]], lajeng gelar master ing Fakultas Syariah ing [[Universitas Islam Imam Muhammad bin Saud]] ing taun 1987. Lan gelar profesor saking [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]] ing taun 1995.As kawentar ing saedhenging donya Islam minangka qori ingkang nggadhahi swanten ingkang khas lan kanthi perasaan nalikanipun maos Al Quran. Taun 2005, Abdurrahman as-Sudais pikantuk penghargaan minangka figur islami taun 2005 kaping sanga (''Islamic Personality Of the year'') ing [[Dubai]] wonten ing adicara [[Dubai International Holy Quran Award]].<ref name="internet1internet2">{{enid}}[http://masbadarwww.abatasa.com/2010berita/05detail/09figures/download-al-quran-mp3-high-quality-128-kbps-abdur-rahman-as-sudais2985/www.availmember.com DownloadSyaikh AlSudais QuranAkan mp3Kunjungi High Quality 128 kbps Abdur Rahman as-SudaisDDII](dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)</ref>
Sanesipun dados imam, panjenenganipun dados dosen ing [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]]. Ing yuswanipun ingkang nembe 12 taun, Abdurrahman as-Sudais sampun apal kitab suci [[Al Quran]]. Wekdal menika panjenenganipun sekolah ing SD ‘Al Muthana Bin Harith’. Taun 1979, panjenengan lulus kathi predhikat istimewa saking [[Institut Sains Riyadh]]. Taun 1983, Abdurrahman as-Sudais ngudi gelar sarjana ing bidhang Syariah ing [[Universitas Riyadh]], lajeng gelar master ing Fakultas Syariah ing [[Universitas Islam Imam Muhammad bin Saud]] ing taun 1987. Lan gelar profesor saking [[Universitas Syariah Islamiyah Ummul Qura’]] ing taun 1995.As kawentar ing saedhenging donya Islam minangka qori ingkang nggadhahi swanten ingkang khas lan kanthi perasaan nalikanipun maos Al Quran. Taun 2005, Abdurrahman as-Sudais pikantuk penghargaan minangka figur islami taun 2005 kaping sanga (''Islamic Personality Of the year'') ing [[Dubai]] wonten ing adicara [[Dubai International Holy Quran Award]].<ref name="internet1">{{id}}[http://masbadar.com/2010/05/09/download-al-quran-mp3-high-quality-128-kbps-abdur-rahman-as-sudais/ Download Al Quran mp3 High Quality 128 kbps Abdur Rahman as-Sudais](dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)</ref>
 
== Cathetan suku ==
8.966

besutan

Menu navigasi