Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
247 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Gedhung Sate dadi identitas utawa [[landmark]] kutha Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman [[pamerintahan]] [[kolonial]], Gedhung Sate dikuasai karo [[Gouvernements]] [[Bedrijven]] utawa [[GB]].<ref name="internet1"/> Nalika gedhung sate dibangun kang nyelehake watu kang sepisanan yaiku [[Johanna Catherina Coops]],dheweke putri pambarep [[Walikota]] Bandung kang jenenge [[B. Coops]].<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojone [[Petronella Roelofsen]]. Gedhung sate diresmekake [[Governor-General]] ining [[Batavia]], [[J.P. Graaf van Limburg Stirum]] nalika tanggal [[27]] [[Juli]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung sate dibangun tim Ir. [[J. Gerber]], arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands'', Ir. [[Eh. De Roo]] danlan Ir. [[G Hendriks]], insinyur saka Bandung.<ref name="internet3">{{id}}[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Sate dibangun ing taun [[1920]][[1924]] ing [[Wihelmina Boulevard]] kang saiki dirani [[Jalan Diponegoro no.22]] Bandung.<ref name="internet2"/>
 
==LambangSejarah==
Nalika dibangun gedhung sate ngentekake beya kang cacahe [[enem]] [[yuta]] [[Gulden]].<ref name="internet4"/> Saka angka enenenem kang nuduhake enteke beya kanggo mbangun iki disimbolake kanthi enem [[wiji]] [[sate]] kang katusuk kang manggon ing puncak gedhung ing menara sentrale.<ref name="internet4"/> Versi liya nerangake yen ornamen kang mirip sate iku enem wiji [[jambu wer]] utawa melati[[mlathi]].<ref name="internet4">{{id}}[http://www.dnaberita.com/Leisure-detail.php?id=36 dnaberita.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
==Konstruksi==
Kurang luwih ana [[2000]] wong kang mbangun Gedhung Sate.<ref name="internet1"/> 150 wong nduweni katrampilan kang apik ing ilmu bangunan, saliyane iku Gedhung Sate uga dibangun dening [[tukang]] [[kayu]] saka negara [[China]] yaiku saka [[Konghu]] lan [[Kanton]].<ref name="internet1"/> Gedhung Sate uga dibangun dene tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing desa saka [[Kampung Sekeloa]], [[Kampung Coblong]] [[Dago]], [[Kampung Gandok]] lan [[Kampung Cibarengkok]].<ref name="internet1"/> Dheweke sinau ing bangunan [[Gedong Sirap]] ing kampus [[Technische Hoogeschool Bandoeng]] kang saiki diarani [[Institut Teknologi Bandung]], saliyane iku tukang-tukang iki uga sianusinau saka [[Gedong Papak]], [[city hall]] Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawise patang taun dibangun, ing sasi [[September]] taun 1924 wewangunan kanggo [[Gouvernements Bedrijven]] dadi.<ref name="internet1"/> Saliyane iku kantor kanggo PTT (''Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph'') lan [[perpustakaan]] uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
 
Gedung Sate dibangun ing lahan kang ambane [[27.990,859]] m2.<ref name="internet4"/> Ambane bangunan [[10.877,734]] m2 yaiku Basement kanthi amba [[3.039,264]] m2, Lantai I ambane [[4.062,553]] m2, teras lantai I ambane 212,976 m2, lantai II ambane [[3.023,796]] m2, teras lantai II ambane [[212,976]] m2, menara 121 m2 lan teras Menara [[205,169]] m2.<ref name="internet4"/> Gedung Sate nduweni [[fasade]] (tampak depan) kang pancen sengaja dibangun madhep ing [[Gunung Tangkuban Perahu]] ing sebelah ''utara''.<ref name="internet4"/>
 
==Arsitektur==
Asitektur Gedhung Sate digarap dening Ir. [[J. Gerber]] lan tim kang ngarancang design lan disempurnakake dening arsitek [[Belanda]] kang misuwur yaiku Dr. [[Hendrik Petrus]], dheweke nggunakake arsitekarsitektur tradisional [[Indonesia]] ing rancangan arsitekture.<ref name="internet5"/> Gedhung Sate dibangun kanthi arsitektur lan struktur bangunan kang monumental lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Sate kalebu bangunan kanthi arsitektur perpaduan [[Indo-European]].<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan

Menu navigasi