Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2.041 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
''Gedhung sate''' dibangun kanthi karakteristik ornamen ana kaya sunduk sate ing dhuwure bangunan.<ref name="internet1"/> Gedhung sate kalebu wewangunan kang nduweni sejarah ing kutha Bandung.<ref name="internet1"/> Gedhung sate iki kalebu wewangunan kang kuna ing kutha Bandung. Sanjan manggon ing Bandung ananging akeh wong saka kutha liya kang marani gedhung iki sarana kepengin klenceran.<ref name="internet1"/> Gedhung sate kabangun ing taun 1920.<ref name="internet1"/> Gedhung sate dadi ciri utawa maskot kutha Bandung,Propinsi Jawa Barat.<ref name="internet1">{{en}}[http://indahnesia.com/indonesia/BANSAT/gedung_sate.php indahnesia.com](dipununundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedhung Sate dadi identitas utawa landmark kota Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman pemerintahan kolonial, Gedhung Sate dikuasai karo Gouvernements Bedrijven utawa GB.<ref name="internet1"/> Nalika gedhung sate dibangun kang nyelehake watu kang sepisanan yaiku Johanna Catherina Coops,dheweke dulureputri wedok kang pungkasanpambarep Walikota mayor Bandung kang jenenge B. Coops.<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojone Petronella Roelofsen. Gedhung sate diresmekake Governor-General in Batavia, J.P. Graaf van Limburg Stirum nalika tanggal 27 Juli 1920.<ref name="internet1"/> Gedhung sate dibangun tim Ir. J. Gerber, arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands, Ir. Eh. De Roo dan Ir. G Hendriks, insinyur saka Bandung.<ref name="internet1internet3">{{id}}[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Sate dibangun ing taun 1920 – 1924 ing Wihelmina Boulevard kang saiki dirani Jalan Diponegoro no.22 Bandung.<ref name="internet2"/>
 
==Lambang==
Nalika dibangun gedhung sate ngentekake beya kang cacahe enem yuta Gulden.<ref name="internet4"/> Saka angka enen kang nuduhake enteke beya kanggo mbangun iki disimbolake kanthi enem wiji sate kang katusuk kang manggon ing puncak gedhung ing menara sentrale.<ref name="internet4"/> Versi liya nerangake yen ornamen kang mirip sate iku enem wiji jambu wer utawa melati.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.dnaberita.com/Leisure-detail.php?id=36 dnaberita.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
==Konstruksi==
Kurang luwih ana 2000 wong kang mbangun Gedhung Sate.<ref name="internet1"/> 150 wong nduweni katrampilan kang apik ing ilmu bangunan,saliyane iku gedhungGedhung sateSate uga dibangun dening tukang kayu saka negara China yaiku saka Konghu lan Kanton.<ref name="internet1"/> Gedhung Sate uga dibangun dene tukang kayu lan tukang batu saka Bandung.<ref name="internet1"/> Tukang-tukang iki manggon ing desa saka Kampung Sekeloa, Kampung Coblong Dago, Kampung Gandok lan Kampung Cibarengkok.<ref name="internet1"/> Dheweke sinau ing bangunan Gedong Sirap ing kampus Technische Hoogeschool Bandoeng kang saiki diarani Institut Teknologi Bandung, saliyane iku tukang-tukang iki uga sianu saka Gedong Papak, city hall Bandung.<ref name="internet1"/>
Sawise patang taun dibangun, ing sasi September taun 1924 wewangunan kanggo Gouvernements Bedrijven dadi.<ref name="internet1"/> Saliyane iku kantor kanggo PTT (Post, Telefoon en Telegraaf, Mail, Telephone and Telegraph) lan perpustakaan uga wis dadi.<ref name="internet1"/>
 
Gedung Sate dibangun ing lahan kang ambane 27.990,859 m2.<ref name="internet4"/> Ambane bangunan 10.877,734 m2 yaiku Basement kanthi amba 3.039,264 m2, Lantai I ambane 4.062,553 m2, teras lantai I ambane 212,976 m2, lantai II ambane 3.023,796 m2, teras lantai II ambane 212,976 m2, menara 121 m2 lan teras Menara 205,169 m2.<ref name="internet4"/> Gedung Sate nduweni fasade (tampak depan) kang pancen sengaja dibangun madhep ing Gunung Tangkuban Perahu ing sebelah utara.<ref name="internet4"/>
 
==Arsitektur==
Asitektur Gedhung Sate digarap dening Ir. J. Gerber lan tim kang ngarancang design lan disempurnakake dening arsitek Belanda kang misuwur yaiku Dr. Hendrik Petrus, dheweke nggunakake arsitek tradisional Indonesia ing rancangan arsitekture.<ref name="internet5"/> Gedhung Sate dibangun kanthi arsitektur lan struktur bangunan kang monumental lan unik.<ref name="internet5"/> Gedhung Sate kalebu bangunan kanthi arsitektur perpaduan Indo-European.<ref name="internet5">{{id}}[http://buletin.melsa.net.id/news/44gedungsate.htm buletin.melsa.net.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan

Menu navigasi