Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
788 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: nl:Gedung Sate)
[[Gambar:Gedung Sate - backside.jpg|thumb|250 px|Gedhung Satè yen disawang saka mburi]]
 
''Gedhung sate''' dibangun kanthi karakteristik ornamen ana kaya sunduk sate ing dhuwure bangunan.<ref name="internet1"/> Gedhung sate kalebu wewangunan kang nduweni sejarah ing kutha Bandung.<ref name="internet1"/> Gedhung sate iki kalebu wewangunan kang kuna ing kutha Bandung. Sanjan manggon ing Bandung ananging akeh wong saka kutha liya kang marani gedhung iki sarana kepengin klenceran.<ref name="internet1"/> Gedhung sate kabangun ing taun 1920.<ref name="internet1"/> Gedhung sate dadi ciri utawa maskot kutha Bandung,Propinsi Jawa Barat.<ref name="internet1">{{iden}}[http://indahnesia.com/indonesia/BANSAT/gedung_sate.php indahnesia.com](dipununundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman pemerintahan kolonial, Gedhung Sate dikuasai karo Gouvernements Bedrijven utawa GB.<ref name="internet1"/> Nalika gedhung sate dibangun kang nyelehake watu kang sepisanan yaiku Johanna Catherina Coops,dheweke dulure wedok kang pungkasan mayor Bandung kang jenenge B. Coops.<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojone Petronella Roelofsen. Gedhung sate diresmekake Governor-General in Batavia, J.P. Graaf van Limburg Stirum nalika tanggal 27 Juli 1920.<ref name="internet1"/> Gedhung sate dibangun tim Ir. J. Gerber, arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands, Ir. Eh. De Roo dan Ir. G Hendriks, insinyur saka Bandung.<ref name="internet1"/>
 
==Konstruksi==
Kurang luwih ana 2000 wong kang mbangun Gedhung Sate.<ref name="internet1"/>
 
==Chatetan suku==
5.483

besutan

Menu navigasi