Ion: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
39 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
Ion pisanan ditemoke ana ing sawijining teori dening Michael Faraday nalika taun 1830.<ref name="internet3">{{id}}[http://surgaku.com/2010/04/pengertian-ion/ surgaku.com]</ref> Ion mau kanggo ngambarake ngenani bagian melekul kang gerake tumuju arah anoda utawa katoda ana ing tabung hampa udara (vacuum tube, CRT).<ref name="internet3"/> Nanging, mekanisme prastawa iki nembe bisa dideskripsikake taun 1884 dening Svante August Arrhenius ana ing disertasi doktore ing University of Uppsala.<ref name="internet3"/> Wiwitane teori iki ditolak nanging sakwise kuwi disertasine menangi Hadiah Nobel Kimia ana ing taun 1903.<ref name="internet3"/>
 
==Ion Negatif lan Positif==
Ion negatif keadaane stabil ana ing udara kanthi cara jiretan karo molekul banyu kang ana ing sekitare.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.pusatbiofir.com/negative-ion-a-28.html www.pusatbiofir.com]</ref> Merga saka mau, ion-ion negatif akeh ditemoke nalika udan.<ref name="internet4"/> Saben friksi utawa gesekan kang ana ing udara cenderung nghasilaken ion positif lan ngusir ion negatif.<ref name="internet4"/> Kedadean mau merga angin biasane nggawa debu utawa polutan.<ref name="internet4"/> Partikel debu utawa polutan kuwi duwe muatan positif.<ref name="internet4"/> Menawi gesekan udara cenderung ngasilake ion positif, maka benturan banyu kuwi malah ngasilake ion negatif.<ref name="internet4"/> Nalika banyu nabrak abrak liya, ion positif kuwi tiba bareng banyu.<ref name="internet4"/> Sawalike karo ion positif, ion negatif mabur bareng kabut kang metu saka deburan banyu.<ref name="internet4"/>
Ion positif cenderung duwe dampak negatif kanggo kesehatan antarane:<ref name="internet4"/>
# Keracunan ion positif bisa ndadekake produksi hormon serotonin ana ing otak.<ref name="internet4"/>
# Bisa nyebabake blood dyscresia utawa gangguan kelainan pembekuan darah.<ref name="internet4"/>
'''Manfaate ion positif:'''
 
 
{|
4.395

besutan

Menu navigasi