Rambutan: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
714 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
==Nandur==
Wit rambutan bisa ditandur nganggo sistem tiga segi sama, empat segi sama utawa sistem sesiku keluang.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.deptan.go.id/tampil.php?page=kelembagaan&id=32](dipunundhuh tanggal 1 Mei 2011)</ref> Jarang nandur wit rambutan yaiku 9 m x 9 m x 9 m.<ref name="internet2"/> Kanggo nggemburake lemah bisa dilaksanakake ing awal mangsa udan.<ref name="internet2"/> Kanggo wit kang wis tuwa yaiku 3-4 minggu sawise ngembang. <ref name="internet2"/>Ing sekelilinge wit rambutan bisa ddigemburake lemahe tujuwane kanggo nyuburake lan hawa kang ngandhut nutrisi bisa mlebu. <ref name="internet2"/>Pengapuran bisa dilaksenakake yen pH tanah kurang saka 4,5.<ref name="internet2"/>
Rambutan bisa diwenehi pupuk supaya subur. Saliyane pupuk kandang, pupuk gawean kang bisa dianggo yaiku campuran Urea, TSP atau SP-36, lan KCL, kanthi perbandingan 2:2:1, utawa ditaket 50-250 gram/tanduran.<ref name="internet4"/> Rambutan dipupuk ping telu saben setaun kanthi jarak wektu patang sasi sepisan.<ref anme="internet4"/> Yen tanduran wis umur 10 taun kudu dipupuk NPK kang cacahe 500 - 1.000 gr saben wit.<ref name="internet4">{{id}}[http://www.proseanet.org/prohati4/printer.php?photoid=371](dipunundhuh tanggal 1 MEI 2011)</ref>
 
 
==Jinis==
 
==Kebak Ing Guna==
RAmbutan dibudidayajaje lan dimanfaatke wohe,.<ref Amarganame="internet3"/> wohWoh rambutan ngandhut gizi, zat tepung, zat enzim-enzim kang esensial lan nonesensial, vitamin, zat mineral makro, mikro kang nyehatake.<ref name="internet3"/> Ana uga kang ndadekake wit rambutan dadi wit kanggo ayom-ayom ing pekarangan omah lan dadi tanduran hias.<ref name="internet3">{{id}}[http://cybex.deptan.go.id/penyuluhan/penanaman-tanaman-rambutan](dipunundhuh tanggal 1 mei 2011)</ref>
==Sentra Tanduran==
Ing Indonesia kang dadi sentra tanduran rambutan yaiku ing Pulo Jawa khususe ing [[Bekasi]], [[Kuningan]], [[Malang]], [[Probolinggo]], [[Lumajang]] lan ing [[Garut]].
5.483

besutan

Menu navigasi