Soekarno: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.1) (bot Menambah: be-x-old:Сукарна)
}}
 
'''Ir. Soekarno''' ([[Kabupaten Blitar|Blitar]], [[6 Juni]] [[1901]] - [[Jakarta|Djakarta]], [[20 Juni]] [[1970]]) punikamenika présidhèn kapisan [[Indonesia|Republik Indonésia]] ingang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda"> {{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan Walanda.<ref name="asvi"> {{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref>. Soekarno punikamenika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negara [[Indonésia]] punikumenika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi naminama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun punikamenika [[Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Ir. Soekarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipun gantos déning [[Soeharto]].
230

besutan

Menu navigasi