Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
269 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (Kadipaten Pakualaman dipunalihaken dhumateng Kadipatèn Pakualaman)
c
[[Gambar:Lambang_Pakualam.png|thumb|Lambang Kadipatèn Pakualaman]]
__NOTOC__
<p style="font-variant: small-caps; text-align: center; margin-top: 0; margin-bottom:.2em; font-size: 125%;">[[Image:Lambang_Pakualam.png|130px|Lambang Kadipaten Pakualaman]]</p>
<p style="font-variant: bold-caps; text-align: center; margin-top: 0; margin-bottom:.2em; font-size: 100%;">'''Kadipaten Pakualaman'''</p>
----------
'''Kadipaten Pakualaman''' utawa kadhang ditulis '''Paku Alaman''' iku dhaerah [[perdikan]] ing wilayah [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Paku Alaman dibangun tanggal 22 Juni 1812, [[raja]] pertamane yaiku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I]]) lan nyandang gelar Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
==Dhaerah kakuasaan==
Wilayah sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji ningnanging kepecah-pecah, antarane nenging Pajang, Bagelan, sebageyan nenging pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing neng wilayah [[kabupaten Kulon Praga]] yaiku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wilayah sing neng Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewe yaiku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wilayah kabupaten Kulon Praga sing dadi bageyan kakuasaan Kasultanan Yogyakarta.
 
==Raja-raja==
* [[Paku Alam IX]], 1998 —
 
==UgaDelengen pirsaniuga==
*[[Daftar Ratu Mataram Enggal]]
 
==Pranala jabanjaba==
*[http://www.4dw.net/royalark/Indonesia/pakualam.htm Pakualaman ing basa Inggris]
 

Menu navigasi