Kapulaga: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
38 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
}}
 
'''Kapulaga''', ing basa latin jenenge ''Amamun campactum soland'', yaiku salah sawijining rempah kanggo bumbu pawon. <ref name="internet1">{{id}}[http://www.mediaindonesia.com/mediahidupsehat/index.php/read/2009/08/07/1466/9/Ragam-Manfaat-Kapulaga.mediaindonesia:Ragam Manfaat Kapulaga.](diakses tanggal 7 Maret 2011)</ref> Rempah iki rasane rada pait, nangngnanging bisa menehi rasa anget ing awak. <ref name="internet1"/> Kapulaga uga bisa kanggo obat. <ref name="internet1"/>
Kapulaga nduweni ambu sedhep mula wong Inggris njenengake kapulaga minangka ''grains of paradise''. <ref name="internet1"/> Ambu sedhep iki asale saka kandungan [[minyak atsiri]]. <ref name="internet1"/> Minyak atsiri nduweni lima zat utama, yaitu:
 
# [[borneol]] , ambune kaya kamper, <ref name="internet1"/>
# [[alfa-terpinilasetat]] sing wangine kaya ambune jeruk pettigrain, <ref name="internet1"/>
# [[limonen]] sing wangine kaya ambune jeruk keprok , <ref name="internet1"/>
# [[alfa terpinen]] sing wangine kaya ambune jeruk sitrun, <ref name="internet1"/>
# [[cineol]] sing sedhep rada pedheslan anget kaya minyak kayu putih. <ref name="internet1"/>
 
==Penyakit sing bisa diobati nganggo Kapulaga==
121

besutan

Menu navigasi