Thiwul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
26 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
typo
(Kaca énggal: '''Thiwul''' yaiku panganan pokok kang kanggo nganti sega beras kang asalé / digawé saka téla pohong .Cara mangan biasané bisa karo uyah, parutan klapa bisa uga [[g...)
 
(typo)
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kang kanggokanthi ngantibahan [[segaglepumg]] [[berasgaplèk]] kangbiasa asalékanggo /ngganti digawé saka téla pohong[[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing penduduklingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] , [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring ngunankakenggunakaké thiwul kanggo panganan sedinasadina-dina. Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]]. Kanggokuwi panganannduwèni pokok, lan akehakèh banget kandutankandhutan kaloriné, luwehnanging rendahisih dibandingakeluwih karorendah tinimbang [[beras]]. lan thiwulThiwul uga bisa ngantingganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lorolara [[maag]], weteng keroncongan, lan sakpanungale sapanungale. Thiwul uga digunakake dadi panganan pokok anajroing ing masa wektumangsa perang [[IndonesiaIndonésia]] karonglawan penjajah [[Jepang]].
 
{{rintisan}}
78.624

besutan

Menu navigasi