Ruwatan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]] sing tujuane kanggokangge mbebasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bahaya. Inti upacara ruwatan iki sejatine [[ndonga]], mohon perlindungan marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bahaya-bahaya umpamane [[bencana alam]] lan liyane, uga ndonga mohon pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asale saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifate sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaike karo ajaran [[agama]].
Naraguna anonim

Menu navigasi