Rahwana: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
664 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+sithik seka id
c (Dasamuka dipunalihaken dhumateng Rahwana langkung pangalihan)
(+sithik seka id)
{{TMH Infobox|
'''Rahwana''' kang ing padhalangan luwih kawentar kanthi sesebutan '''Dasamuka''' iku salah sijiné paraga ing wiracarita [[Ramayana]]. Prabu Dasamuka iya Rahwana iku putrané mbarep [[Resi Wisrawa]] lan [[Dèwi Sukesi]], putriné [[Prabu Sumali]], nata ing Alengka.
| Image = Ravana.jpg
| Caption = Lukisan Sang Rawana, [[Monarki|Raja]] [[rakshasa]] dari [[Kerajaan Alengka]]
| Nama = Rahwana
| Nama_lain = Raawan; Rewana; {{br}}Ravan; Dasamuka;{{br}}Dasagriwa; Dasakanta;{{br}}Dasanana
| Devanagari = रावण
| Ejaan_Sansekerta = Rāvaṇa
| Golongan = [[Rakshasa]]
| Senjata = Gada, pedhang, tumbak,{{br}}panah, lan liya-liyané.
| Pasangan = [[Mandodari]]
| Asal = [[Kerajaan Alengka]]
}}
 
'''Rahwana''' kang([[Devanagari]]: ingरावण, [[IAST]] ''{{IAST|Rāvaṇa}}''; kadhangkala dialihaksara dadi ''Raavana'' lan ''Ravan'' utawa ''Revana'', jroning padhalangan luwih kawentar kanthi sesebutan '''Dasamuka''') iku salah sijiné paraga ing wiracarita [[Ramayana]]. Prabu Dasamuka iya Rahwana iku putrané mbarep [[Resi Wisrawa]] lan [[Dèwi Sukesi]], putriné [[Prabu Sumali]], nata ing Alengka.
 
==Lairé Rahwana==
Lairé Dasamuka saka guwa garba ora kaya salumrahé bayi. Sepisanan Sang Dèwi Sukesi nglairaké sirah bayi cacahé sepuluh kang rupané medéni banget. Pakulitané biru, netrané abang angatirah, siyungé mingis-mingis. Sabanjuré Dèwi Sukesi nglairaké lengen bayi cacahé rong puluh, nuli disusul perangan awak liyané.
 
Déning Resi Wisrawa, jabang bayi kang mustakané (sirahé) cacah sepuluh, abahu lan tangané cacah rong puluh iku banjur kaparingan asma kang salaras karo kahanané, yaiku Dasamuka (दशमुख, ''arai sepuluh''), uga sinebut Dasawardana, Dasanana, Dasawaktra, Dasasya, Sasasira, Dasagriwa (दशग्रीव, ''agulu sepuluh'') lan Wingsatibahu.
 
==Cilik tekan Diwasa==
78.624

besutan

Menu navigasi