Ruwatan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
18 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
Upacara adat iki asale saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifate sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaike karo ajaran [[agama]].
 
==1.Makna==
Ruwatan iku maknane mbale'ake neng keadaan sedurunge, maksude keadaan saiki sing kurang apik dibale'ake neng keadaan sudungunge sing apik. Makna liya ruwatan yaiku mbebasake [[wong]] utawa barang utawa [[desa]] saka ancaman [[bencana]] sing kemungkinan bakal kedadiyan dadi isa dianggep yen upacara adat iki sejatine kanggo [[tolak bala]] utawa mbuang sial.
 
==Sajarah==
Naraguna anonim

Menu navigasi