Dretarastra: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
13 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
Rapèkna!
(Kaca énggal: RADEN DHESTHARASTRA IYA RADEN KURU Raden Dhestharastra iya Dhestharata iku putra pambayune Prabu Kresna Dwipayana ing Ngastina patut kalayan Dewi Ambika (yen ing Mahabharata disebut A...)
 
(Rapèkna!)
{{rapekna}}
 
RADEN DHESTHARASTRA IYA RADEN KURU
Raden Dhestharastra iya Dhestharata iku putra pambayune Prabu Kresna Dwipayana ing Ngastina patut kalayan Dewi Ambika (yen ing Mahabharata disebut Ambalika), sing nalika wis yuswa banjur lereh keprabon seperlu madheg Pendhita ing Pertapan Wukir Retawu kanthi peparab Begawan Abiyasa. Nalika isih timure Raden Dhestharata sesilih Raden Kuru, kang tegese ora bisa ndhulu alias wutha. Mula anak-turune Raden Dhestharata uga banjur kinaran Kurawa kang asale saka linggane tembung “Kuru” lan “Hawa” kang tegese tedha turune/dharah Kuru. Semono uga “Pandhawa”, iku asala saka linggane tembung “Pnadhu” lan Hawa, kang tegese tedhak turune Pandhu.

Menu navigasi