Wikipédia:Artikel pethingan/2020 06: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
tanpa ringkesan besutan
(+)
Tenger: Besutan sumber
 
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan sumber
|link =
|border =
}}'''[[Kembang kemboja|Kemboja]]''' utawa '''samboja''' wujud saklompok tuwuhan sajeroning marga ''Plumeria''. Wangun [[wit]] cilik kanthi godhong arang nanging kandel. Kembangé sing [[arum]] khas banget, kanthi makutha warna [[putih]] nganti [[abang]] rada [[ungu]], lumrahé limang lèr. Kembang kanthi papat utawa [[enem]] lèr makutha [[kembang]] déning [[masarakat]] tinentu dianggep duwé kekuwatan gaib. Tuwuhan iki asalé saka [[Amérika Tengah]]. Jeneng ''Plumeria'' diwènèhaké kanggo ngurmati [[Charles Plumier]] (1646-1706), nimpuna [[botani]] asal [[Prancis]]. Sanadyan asalé saka papan sing adoh, kemboja saiki wujud [[wit]] sing populèr banget ing [[pulo Bali]] amarga ditandur ing mèh saben [[pura]] sarta pojok [[désa]], lan duwé kagunan wigati sajeroning [[kabudayan]] kono. Ing sapérangan papan ing [[Nuswantara]], kalebu [[Malaya]], kemboja ditandur ing [[Kuburan|pasaréan]] minangka tuwuhan pangayom lan panenger papan (''[[Kembang kemboja|Waca candhaké]]'')
 
Tuwuhan iki asalé saka [[Amérika Tengah]]. Jeneng ''Plumeria'' diwènèhaké kanggo ngurmati [[Charles Plumier]] (1646-1706), nimpuna [[botani]] asal [[Prancis]]. Sanadyan asalé saka papan sing adoh, kemboja saiki wujud [[wit]] sing populèr banget ing [[pulo Bali]] amarga ditandur ing mèh saben [[pura]] sarta pojok [[désa]], lan duwé kagunan wigati sajeroning [[kabudayan]] kono. Ing sapérangan papan ing [[Nuswantara]], kalebu [[Malaya]], kemboja ditandur ing [[Kuburan|pasaréan]] minangka tuwuhan pangayom lan panenger papan (''[[Kembang kemboja|Waca candhaké]]'')
3.828

besutan

Menu navigasi