Piyul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
75 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
#WLA #WPWP
c (→‎Sajarah: éjaan, replaced: Austria → Ostenrik, Éropah → Éropa using AWB)
(#WLA #WPWP)
 
 
Rambut kang minangka busur piyul iku lumrahé saka rambut jaran [[putih]] lanang, amarga warna rambute [[putih]] semu [[emas]], nanging ana uga busur kang migunakaké senar saka bahan ''sintetis''. Yèn busur piyul asring digosok migunakaké gala ([[Basa Inggris]]: rosin) bakal ndadèkaké cengkremane busur ning senar dadi luwih stabil lan gampang diatur, ora gampang ucul, lan bisa uga ngrewangi tèhnik geter. Wilah kang digunakaké lumrahé migunakaké kayu ''pernambuco'' supaya asile apik, utawa kayu ''brasil'' kang regane murah. Busur kang murahan lumrahé migunakaké serat gelas. Ana uga saiki kang migunakaké serat karbon kanggo bahan gawé wilah busur piyul.
[[File:Best touches of music.jpg|thumb|musisi [[Tanzania]] dolanan piyul]]
 
== Senar Piyul ==
95

besutan

Menu navigasi