Olah-olahan Sunda: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
8 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
== Griya Dhahar Sundha ==
Ing griya dhahar utawi warung sekul Sunda, lajim dhahar kaliyan namung ngginakaken asta. Limrahipun dipunsediaken kobokan, semangkuksetunggal mangkuk toya resik nanging kadang dipunparingi irisan jerukjeram nipis supados maringi aroma seger. Kobokan punika dipun-ginakaken kanggé ngersiki asta sakdereng lan sasampunipun dhahar. Kobokan ugi limrahipun dipunsediaken ing griya dhahar Padang lan griya dhahar hidangan seganten.
 
Griya dhahar tradhisional Sunda lan Jawi limrahipun nyajiken cara nyantap kanthi ''[[lesehan]]''; inggih punika dhahar sambil lenggah ing inggil [[tikar]]. Dhaharanipun limrahipun dipunsajiaken ing inggil méja andhap, utawi kadang ing inggil tikar. Cara dhahar punika sami kaliyan cara nyantap tradisional [[Jepang]] ing inggil [[tatami]].Griya dhahar tradhisional Sunda ing laladan pedésaan wonten ingkang gaya ''saung'', inggih punika setunggal macam pinten-pinten yasan griya panggung alit ingkang limrahipun dipunyasa ing inggil kolam ulam. Kolam ulam punika ngopeni ulam jene lan gurami ingkang saged kapilih langsung kaliyan pelanggan kanggé langsung dipunmasak.
106

besutan

Menu navigasi