Klimatologi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
16 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
Bismillahirrahmanirrahim...
c (nambah Kategori:Mangsa (HotCat))
(Bismillahirrahmanirrahim...)
 
[[Barkas:Clouds-1099739_1280.jpg|jmpl|klimatologi minangka panelitian ilmiah babagan iklim.]]
'''Klimatologi''' (saka basa Yunani {{Lang|grc|κλίμα}} , ''klima'', "papan, zona"; lan {{Lang|grc|-λογία}} , -logia, artiné ilmu) utawa '''ilmu iklim''' minangka panlitenpaneliten ilmiah babagan [[iklim]], kanthi ilmiah sing ditemtokaké minangka kahanan cuaca sing dirata-rata sajroné wektu. <ref>Climate Prediction Center. [http://www.cpc.noaa.gov/products/outreach/glossary.shtml#C Climate Glossary.] {{Webarchive}} Retrieved on 23 November 2006.</ref> Klimatoligi duwé kaitan karo deskripsi iklim lan analisis panyebab bedaning iklim, perubahan lan konsekuensi praktisé.<ref>{{Cite web|url=https://www.britannica.com/science/climatology|title=Climatology {{!}} meteorology|website=Encyclopedia Britannica|language=en|access-date=2021-04-28}}</ref> Bidang studi modernmoderen iki dianggep minangka cabang ilmu alam lan lapangan geografi fisik, sing dadi salah sawijining [[Èlmu bumi|ilmu Bumi]]. Klimatologi saiki kalebu aspèk-aspèk [[Oséanografi|kelautan]] lan biogéokimia. Model iklim digunakaké kanggo macem-macem tujuan wiwit sinau babagan dinamika cuaca lan sistem iklim nganti prakiraan iklim mbesuk. Cuaca dikenal minangka kondhisi atmosfer sajroné sawetara wektu, dene iklim ana hubungané karo kahanan atmosfer sajroné wektu sing ora suwé.<ref>{{Cite web|url=http://drought.unl.edu/DroughtBasics/WhatisClimatology.aspx|title=What is Climatology?|website=drought.unl.edu|language=en-US|access-date=27 February 2017}}</ref>
 
== Subbidhang klimatoligi ==
453

besutan

Menu navigasi