Aksara Cinten: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
55 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
{{artikel ing krama}}
[[Gambar:Hanzi (simplified).png|right|thumb|131px|汉字 (Hànzì)<br /> ing rupi ''prasaja''.<br />Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.]]
 
ꦲꦱ꧀ꦱꦫꦕꦶꦤ ꧈ ꦲꦏ꧀ꦱꦫꦏꦤ꧀]]
 
'''Aksara Cinten''' utawi ugi karanan aksara Kan (漢字) (Aksara Jawa: ꦲꦱ꧀ꦱꦫꦕꦶꦤ ꧈ ꦲꦏ꧀ꦱꦫꦏꦤ꧀ ) punika rupa-rupi kaserat [[basa Cinten]], kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; [[basa Jepang]] saha [[basa Koréa|basa Korya]] (namung ing [[Koréa Kidul|Korya Kidul]]). Aksara punika ugi kaaranan aksara Kan amargi aksara punika kabakênakên wonten ing jaman rajawangsa Kan (Ind: Dinasti Han). Aksara Cinten sampun ical saking [[basa Vietnam|basa Viyetnam]] — ing pundi dipunenggé ngantos [[abad kaping 20]] — kaliyan ing [[Koréa Lor|Korya Lor]], ingkang sampun kagantos [[Hangul|Han'gül]].
405

besutan

Menu navigasi