Basa Frãs Kébeg: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
74 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
'''Basa Frãs Kébeg''' (Frãs: français québécois [fʁɑ̃sɛ kebekwa];; Ind: bahasa Perancis Quebec) utawa uga karan '''basa Kebekwà''' (Québécois) ya iku jinis basa Frãs akeh-akehan ana ing [[Kanadhah|Kænêdhê]] (Canada). Basa Frãs Kébeg kanggo ing kandhawara padinan, pariwiyata, sarana, lan paprentahan.
 
Basa Frãs Kænêdhê kêrêp digunakake saemper têtêmbungan payung kanggo carabasa-carabasa Frãs ing Kænêdhê kalêbu basa Frãs Kébeg. Sadurunge, têmbung iki namung digunakake kanggo basa Frãs Kébeg lan carabasa-carabasa Frãs ing [[Onthæriyo]] (Ontario) lan Kænêdhê Kulon.
 
Têmbung 'zyual' (joual) uga ambiyen kêrêp kanggo ngarani basa Frãs Kébeg amarga kagathukake karo pawarga panyambut gawe kang katitik kanthi saperangan ciri kang kanggêp kaleru utawa ala.
 
== Babad ==
Wiwitaning basa Frãs Kébeg iku alungguh ing carabasa-carabasa Frãs Modherên Wiwitan abad kaping 17-18 M, kang uga karan [[Sastrabasa Frãs]], lan ing [[Basawarga Dhoyl|basa-basa dhoildhoyl]] (langues d'oïl) liyane kang digawa mênyang N'yu Frãs (New France). Basa Frãs Kébeg bañjur atuwuh saka dhadhasar iki mau lan kawangun dening prabawa-prabawa sakiwa têngêne, utawa katukulêbu saka [[Paris|kutha Pari]] (Paris) lan têtêngah kuthajati (Ing: urban centers) liya saemper basa lumrah dening para pamocape.
 
== Têtêmbungan ==
 
== Sawang uga ==
 
* [[Basa Prancis|Basa Frãs]]
* [[Quebec|Kébeg]]
405

besutan

Menu navigasi