Semar: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
204 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
c (→‎Pagesanganipun Semar: dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara using AWB)
 
 
Naskah [[Serat Kanda]] nyariyosaken, panguwaos kahyangan ingkang asma [[Sanghyang Nurrasa]] gadhah kalih putra ingkang namanipun [[Sang Hyang Tunggal]] lan [[Sang Hyang Wenang]].<ref name="internet1"/> Saking [[Sang Hyang Wenang]] salajengipun dipunwarisaken dhateng putranipun ingkang asma [[Bathara Guru]].<ref name="internet1"/> [[Sang Hyang Tunggal]] lajeng ngrumat para [[ksatria]] trahipun [[Bathara Guru]], kanthi asma Semar ([[Sang Hyang Tunggal]] gantos asma dados Semar).<ref name="internet1">[http://www.pitoyo.com/duniawayang/mod.php?mod=publisher&op=viewarticle&artid=47 ''Sejarah Semar''] dipunundhuh tanggal 14 April 2012)</ref>
 
Semar kapindhah dipunsebat wonten ing ''[[Kidung Sudamala]]'' minangka punakawanipun Sahadéwa.<ref>P.J. Zoetmulder (1983:540-542) Kalangwan. Sastra Jawa Kuno selayang pandang. Jakarta: Djambatan.</ref>
 
== Pagesanganipun Semar ==

Menu navigasi