Olahan Telugu: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
128 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Barkas:Appacculu.JPG|jmpl| Appachulu, cemilan manis ing Andhra lan Telangana]]
Olahan Telugu ya iku olahan [[India Kidul|Indhia Kidul]] kang saka [[Wong Telugu|masarakat Telugu]] saka laaldanswapraja [[Andhra Pradesh]] lan [[Telangana]]. Lumrahé olahan iki duwéni rasa kang ambuné tajem, panas lan pedhes. Olahan iki werna-werna wujudé, amarga diperbawani déning werna-werna masarakat saka laladan kang béda-béda.
 
Telung wilayah - Pasisir Andhra, Rayalaseema, lan Telangana - duweduwé masakanolahan khas,kang ngendibéda ingantara semi-aridsiji negaralan Telanganaliyané. regionTuladhané milletlaladan -basedTelanganaan, rotikang (duwéni [[Rotiiklim India|roti]]kang )rada ikugaring, pangananduwéni olahan pokok utama,kang nalikaasalé saka [[Pantun|berasjuwawut]] punika(roti), utamadéné inglaladan irrigatedRayalaseema lan Pasisir Andhra lan(kang Rayalaseemakena wilayahilèn lanbanyu Ragiblumbang) ingolahan populerpokoké Wilayahsaka beras. Uga ragi (olahan saka juwawut) misuwur ing laladan Rayalaseema singamarga akeheana semilaladan kang duwéni iklim rada-garing. Olahan te Akeh kari (dikenal minangka ''koora'' ), cemilan lan permen beda-beda ing cara ''nyiyapake'' lan beda uga jenenge.
[[Barkas:శాకాహార_సాధారణ_ఇంటి_భోజనము.jpg|jmpl| Panganan biasa vegetarian digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
[[Barkas:ముఖ్యమైన_రోజున_ఇంటి_శాకాహార_భోజనము_(2).jpg|jmpl| Panganan vegetarian kanggo dina khusus digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
3.597

besutan

Menu navigasi