Stamppot: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
7 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: kayata → kaya ta (3) using AWB
(Digawé kanthi mertal kaca "Stamppot")
 
c (éjaan, replaced: kayata → kaya ta (3) using AWB)
{{Infobox food|name=Stamppot|image=Boerenkool stamppot.jpg|caption=A ''[[Grünkohlessen|boerenkool]]'' ([[kale|curly kale]]) ''stamppot'' served with traditional ''[[rookworst]]'' ([[Sausage#Classifications|smoked sausage]])|alternate_name=|country=Netherlands|region=|creator=|course=|type=Side dish or Main course|served=|main_ingredient=[[Potato]]es, various [[vegetables]] and/or [[fruit]]|variations=[[Hutspot]], Wortelstoemp|calories=|other=}} '''''Stamppot''''' ( [[Basa Inggris|Inggris]] : Mash pot) yaiku sajian tradisional Walanda sing digawe saka kombinasi [[Kenthang|kentang sing]] diuleg karo siji utawa pirang-pirang sayuran.
 
== Sujarah lan wedharan ==
Campuran janganan iki biasane kalebu sauerkraut, endive, kale, bayem, turnip, utawa wortel lan [[Bawang bombay|bawang]] (kombinasi saka ''kalorone'' diarani ''hutspot'' ing Walanda lan ''wortelstoemp'' ing Belgia). Janganan ijo kayatakaya ta endive bisa ditinggalake mentah lan ditambah karo kentang mung ing tahap uleg. Sawetara jinis ''stamppot'' regional sing ora umum digawe nganggo woh lan kentang, kayatakaya ta ''blauwe bliksem'' (petir biru), digawe nganggo pir, lan ''hete bliksem'' (bledhek panas), digawe karo apel sing legi. Nanas uga bisa uga kalebu ing sauerkraut <ref>{{Cite web|url=https://www.unox.nl/nl/recepten/zuurkoolstamppot-met-ananas?reset=1|title=Zuurkoolstamppot met ananas|website=Unox.nl|language=Dutch|trans-title=Sauerkraut stamppot with pineapple|access-date=12 October 2015}}</ref> utawa stamppot endive. <ref name="andijvie">{{Cite web|url=http://www.recepten.net/recept.html?recept=andijviestamppot-met-ananas|title=Andijviestamppot met ananas|website=Recepten.net|language=Dutch|trans-title=Endive stamppot with pineapple|access-date=12 October 2015}}</ref> Ing taun-taun pungkasan, variasi ing stamppot tradisional wis saya populer nalika nambah bahan kayatakaya ta roket, bawang, bit, [[Ketéla rambat|ubi]], [[Jamur|jamur,]], lan macem-macem sayuran liyane. Kadhangkala, iwak digunakake minangka bahan ing stamppot uga ora dadi bahan sing beda. Stamppot utamane panganan sing adhem. <ref name="albala">{{Cite book|url=https://books.google.com/books?id=zG1H75z0EYYC&pg=RA3-PA251&hl=en&sa=X#v=onepage&q=Stamppot&f=false|title=Food Cultures of the World Encyclopedia|date=2011|publisher=Greenwood|isbn=978-0313376269|editor-last=Albala|editor-first=Ken|page=251|access-date=12 October 2015}}</ref>
 
== Referensi ==
9.492

besutan

Menu navigasi