Antaséna: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (2) using AWB
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (2) using AWB)
 
[[Gambar:Antasena-ang.gif|thumb|Antasena]]
'''Antaséna''' utawa uga sinebut '''Anantaséna'''.
Teges tembung ananta ya ikuyaiku tanpa wates déné sena ya ikuyaiku njaga, nguwasani, kang mimpin.
 
Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antaséna iku anak ragilé [[Bima]]/Werkodara. Ibuné [[Dèwi Urangayu]], putriné Hyang Mintuna (déwaning iwak ing banyu tawa) ing Kisiknarmada (muarané Gangga karo Serayu). Wiwit lair urip bareng karo ibu lan éyangé. Ing gagrag Surakarta, Antaséna iku asma liyané Antareja (anak pembarepe Werkudara).
Nalika Perang Baratayudha arep diwiwiti, Antaséna ngadhep Sanghyang Wenang. Sanghyang Wenang sabda yèn Antaséna kepengin Pandhawa menang, satriya iki kudu ora mèlu perang. Antaséna nyaguhi kekarepané déwa. Sanghyang Wenang njaluk supaya Antaséna ndeleng netrané. Suwé-suwé awaké Antaséna dadi cilik lan banjur muksa.
 
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Dhaptar paraga wayang]]
 
== Pranala njaba ==
* [[ Mahabharata]]
9.492

besutan

Menu navigasi