Selat Makassar: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: ing antara → antarané)
c (→‎top: éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
 
'''Selat Makassar''' iku [[selat]] sing dumunung antarané pulo [[Kalimantan]] lan [[Sulawesi]] ing [[Indonésia]]. Selat iki uga ngubungaké [[Segara Sulawesi]] ing sisih lor karo [[Segara Jawa]] sing ana ing sisih kidul. Selat Makassar kalebu kategori segara jero lan minangka salah siji [[Alur Segara Kapulauan Indonésia|ALKI]].
 
Kutha plabuhan utama ing selat iki ya ikuyaiku [[Balikpapan]], [[Makassar]], lan [[Kutha Palu|Palu]]. Papan iki uga dadi lokasi tibané pesawat [[Adam Air Pamaburan 574]] sing niwasaké 102 penumpang lan awak pesawat ing tanggal [[1 Januari]] [[2007]].
 
[[Kategori:Selat ing Indonésia|Makassar, Selat]]
9.492

besutan

Menu navigasi