Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB
(→‎Posisi fungi ing taksonomi: ganti isi, replaced: tetanduran → tetuwuhan (3))
c (éjaan, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
 
 
== Wangun fungi ==
Fungi duwé manéka wangun. Awam ngenal sapérangan gedhé anggota Fungi minangka [[jamur]], [[kapang]], [[khamir]], utawa [[ragi]], sanadyan asring sing dikarepaké ya ikuyaiku panampilan njaba sing katon, dudu spesiesé dhéwé. Kangèlan sajeroning nepungi fungi dijalari anané [[pagiliran keturunan]] sing duwé panampilan sing béda (èlinga [[metamorfosis]] ing [[gegremet]] utawa [[kodhok]]).
 
== Tangkar-tumangkar ==
Fungi tangkar-tumangkar kanthi [[sèksual]] lan [[aseksual]]. Tangkar-tumangkar sèksual kanthi cara: loro [[hifa]] saka jamur sing béda nglebur tumuli mbentuk [[zigot]] banjur zigot tuwuh dadi badan woh, éwadéné tangkar-tumangkar [[aseksual]] kanthi cara: mbentuk [[spora]], mawa [[tunas]] utawa [[fragmentasi hifa]]. Jamur duwé kothak spora sing karan [[sporangium]]. Ing njero sporangium ana spora. Conto jamur sing mbentuk spora ya ikuyaiku Rhizopus. Conto jamur sing mbentuk tunas ya ikuyaiku Saccharomyces. Hifa jamur bisa kapurus lan saben fragmen bisa tuwuh dadi badan woh.
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==
9.492

besutan

Menu navigasi