Taksonomi (biologi): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  9 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku using AWB
c (→‎top: clean up using AWB)
c (éjaan, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku using AWB)
 
''Pirsani [[Tatajeneng biologi]]''
 
Sajeroning biologi, taksonomi minangka cawang èlmu dhéwé, kang diarani uga '''klasifikasi''' utawa '''sistematika'''. Sistem kang dianggo ya ikuyaiku pawèwèh jeneng kanthi rong sebutan, kang dikenal minangka [[tatajeneng binomial]] utawa ''binomial nomenclature'', kang diusulaké déning Carl von Linne (Latin: [[Carolus Linnaeus]]), wong naturalis [[bangsa|kabangsan]] [[Swèdhen]].
 
Linneaus ngenalaké enem hierarki kanggo nglompokaké kabèh organisme urip. Kaenem hierarki (kang diarani takson) iku wiwit saka kang paling dhuwur (istilah sajeroning tandha kurung iku usulan kanggo panggunaan sajeroning [[basa Indonesia]]):
Taksonomi ini pertama kali disusun oleh Benjamin S. Bloom dan kawan-kawan pada tahun [[1956]], sehingga sering pula disebut sebagai "Taksonomi Bloom".
-->
== UgaDeleng delengenuga ==
* [[Klasifikasi èlmiah]]
* [[Taksonomi tetuwuhan]]
9.492

besutan

Menu navigasi