Kanadha: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  3 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB
c (clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
'''Kanadhah''' iku nagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr|Amérikah Lèr]]. Minangka nagara fédherasi saka 10 [[Provinsi ing Kanada|provinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
 
Kutha krajané ya ikuyaiku [[Ottawa]]. Nagara iki kang ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanadhah éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mligi marang kasil alam kang akèh banget.
 
==Pranala njaba==
* [http://www.trailcanada.com Trail Canada]
* [http://www.canadiangeographic.ca/atlas/intro.aspx?lang=En Atlas Kanadhah on-line]
 
{{geo-stub}}
 
{{Amérika Lèr}}
 
[[Kategori:Kanada]]
 
 
{{geo-stub}}
9.492

besutan

Menu navigasi