Sato kéwan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
c
clean up, replaced: ya iku → yaiku (5) using AWB
(→‎Sato Kéwan: ganti isi, replaced: arupa → wujud (2))
c (clean up, replaced: ya iku → yaiku (5) using AWB)
 
'''Kéwan''', iku [[organisme]] kang digolongké ing [[karajan (biologi)|karajan]] '''Animalia''' utawa '''Metazoa'''. Kéwan iku [[makluk urip]] kang ana ing [[Alam Semesta|alam semesta]]. Kéwan bisa kasusun saka siji [[sèl (biologi)|sèl]] ([[uniselular]]) utawa akèh [[sèl]] ([[multiselular]]).
 
Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 golongan utama, ya ikuyaiku kéwan [[Vertebrata|nduwé balung mburi]] lan kéwan [[Invertebrata|tanpa balung mburi]].
 
* Kéwan kang nduwé balung mburi diarani [[Vertebrata]].
* [[Babi]], iku sajinis [[sato kéwan|kéwan]] [[ungulata]] kang moncongé dawa lan irungé lèpèr lan wujud kéwan kang asal asliné saka [[Eurasia]].
* [[Bèbèk]], uga dikenal kanthi sesebutan [[itik]] ing [[basa Indonésia]]
* [[Cacing]], ya ikuyaiku [[kéwan]] cilik, kang ora nduwé [[sikil]], awaké bunder, trepes dawa lan ora ana [[tangan]]é.
* [[Gajah]], ya ikuyaiku [[mamalia]] lan wujud [[kéwan dharat]] gedhé dhéwé ing [[Bumi|donya]].
* [[Garengpung]], utawa '''Gongpérét''' ya ikuyaiku sato kéwan kang duwé swara kang khas lan racaké metu ing akiré [[mangsa udan]].
* [[Iwak]], ya ikuyaiku kéwan kang uripé ana ing banyu.
* [[Jangkrik]]
* [[Jaran]]
6.226

besutan

Menu navigasi